(foto:flickr.com/foamcow)
(foto:flickr.com/foamcow)

Spent situasjon foreløpig avklart.

Det var i dag rundt kl. 11 at den lenge spente situasjonen i familien Amundsen fikk en slags løsning. Etter en lang natt med mye skriking og grining, fikk den bortskjemte 3-åringen i huset viljen sin: Amundsen-familien måtte spise iskrem til frokost.

Mor i familien, Marianne Amundsen, er skuffet over utfallet.

– Jeg håpet i det lengste at vår bortskjemte sønn ville slå fra seg den tåpelige ideen, men den gang ei. Etter en fire timers stillingskrig med kasting av legoklosser og ukontrollert skriking fra begge parter, kapitulerte vi voksne. Vi dro til nærmeste bensinstasjon for å kjøpe kroneis og trikolor, sier Marianne Amundsen.

Familiefar, Torstein Amundsen, hevder Marianne svartmaler situasjonen og feilaktig fremstiller de voksne som den tapende part. Ifølge Torstein har de voksne full kontroll.

– Vi tillot denne frokosten fordi det ikke bare er en avkjølende måte å starte dagen på, men iskrem består faktisk av både egg og melk og er derfor en viktig del av en fullverdig frokost, sier Torstein idet han tømmer mer sjokoladesaus på isen til sønnen.

Torstein, som bedyrer overfor 5080-posten at nattens spetakkel kun var et engangstilfelle, forteller at familien under is-frokosten –  i fellesskap – kom fram til en flott formiddagsaktivitet.

– Å male bilen vil bli både gøy og nyttig. Som sjåfør opplever jeg ofte at å bli blendet av solen er veldig ubehagelig, for ikke å si noen ganger direkte farlig. Derfor synes jeg det er ekstra fint at vi nå skal male øyne på frontruten, prikk like øyne som han røde bilen i filmen «Cars», sier Torstein.

Oppdatering, kl 07: 27: Den bortskjemte 3-åringen kastet flere tallerkener i gulvet da det ble kjent at i dag er badedagen.