(foto: flickr.com/senterpartiet)
(foto: flickr.com/senterpartiet)

– Bestefar var en aktiv sprikende staur-motstander.

– Nå som ryktene har begynt å gå, er det kanskje på tide at dere får høre det fra meg, Ola sa Borten Moe på en pressekonferanse i formiddag

I kjølvannet av Senterpartiets programlansering, har diskusjonene gått i media om programmet er forenelig med flere av Ola Borten Moes uttalelser. I dag legger nestlederen alle kortene på bordet.

– Det er ikke riktig å holde det skjult lenger. Hverken ovenfor partiet, familien eller meg selv. Jeg er altså sprikende staur, fortalte en tydelig preget Borten Moe.

Uttalelsen vekker oppsikt, spesielt på grunn av bestefar Per Bortens holdninger til sprikende staur.

– Noe av det som gjør dette så vanskelig, er forholdene i slekta. Alle vet jo at bestefar var en aktiv sprikende staur-motstander. Derfor har sprikende staur alltid vært forbundet med tabu i min familie. De vil nok bli skuffet, tror han, før han fremsier følgende apell til sine nærmeste:

– Vi må ikke glemme at vi er laget av samme mateielale. Når dere kler av meg klærne, står ikke jeg også i underbuksen?

Oljeministeren sier han tidlig merket en dragning. I situasjoner der andre klarte å samarbeide, følte Borten Moe en trang til å ødelegge for de andre.

– Men for meg er det viktig å få fram at dette ikke definerer hele meg. Jeg har mange andre sider enn den som ødelegger for regjeringen, miljøet og til syvende og sist kloden. Jeg er jo fortsatt Ola.