(foto: flickr.com//senterpartiet)
(foto: flickr.com//senterpartiet)

– Grunnløse påstander.

Akkurat nå avgjøres det hvem som skal bli Senterpartiets nye nestleder, og virksomheten i kulissene har vært betydelig de siste dagene.

I går kveld begynte et rykte å spre seg blant delegatene på det ekstraordinære landsmøtet: Den ene kandidaten til å ta over nestledervervet, Anne Beathe Tvinnereim, beskyldes for å være en ulv.

– Dette er helt grunnløse påstander. Jeg tror de stammer fra noen som forsøker å skade meg, uten at jeg vil kommentere det noe nærmere, sier Tvinnereim til 5080.no.

Blant annet sirkulerer det nå en video på partiets mailingsliste, som skal være et opptak av at Tvinnerheim ber en liten jente komme nærmere, for at hun kan «se henne bedre».

Kommentator i 5080 Nyhetskanalen, Frank Øvrebotn, er overbevist om at drittpakken kommer fra kretsen til mottkandidat Ola Borten Moe.

– Dette kan vise seg å være en svært effektiv strategi. Selv om hun skulle klare å renvaske seg, vil for alltid senterpartistene forbinde henne med ulven.

Han mener Senterpartiets historiske bakgrunn, gjør drittpakken særlig rammende.

– Vi må huske på at de fleste i Sp mener den viktigste politiske skillelinjen i norsk politikk går mellom sentrum og ulven.

– «Ulv i fåreklær» er den store frykten blant alle medlemmene. Det er også grunnen til den store skepsisen mot klær i partiet. Både Per Borten, Ola Borten Moe og Sandra Borch har stått frem med minimal påkledning for å signalisere hvor de står.