(foto: Gresk politi)
(foto: Gresk politi)

– Viktig med blond solidaritet.

– De har ingenting i en Rom-leir å gjøre. Blonde hører hjemme i trygge omgivelser i Nord-Europa, Nord-Amerika eller italienske reality-serier, tordner de blondes talskvinne i Norge, Birgit Wassbotn.

Hun mener det er på tide at de blonde nå går til aksjoner over hele verden.

– Vi vet at det finnes blonde i alle land som har blitt tatt ut av sine naturlige omgivelser, og vi vet at det er mørke bakmenn som står bak. Men vi blonde har et ordtak som sier: «Once you go black, we will take you back».

Det er den spesielle blonde solidariteten som har ført til at de blonde har den posisjonen de har i dag, forklarer Wassbotn.

– Det er et veldig godt samhold. Når noen av våre havner i trøbbel, henter vi dem ut. Ser vi blonde – eventuelt kommuneblonde – fanget mellom to mørke, går vi til aksjon.

Norges rødhårete forklarer at de støtter de blondes sak, men at de foreløpig ikke har noen planer om å hente ut sine egne fra fangenskap. Det sier talsmann Bjarne Ivarsen til 5080.no.

– Nei, vi kan ikke mobilisere så store ressurser som de blonde kan. Vi jobber med å få til avtaler med politi og media, men det tar tid. I mellomtiden kan vi bare håpe på at de blonde slumper til å redde en av våre. Noen av oss kan nemlig se blonde ut i skarpt motlys.