Bjarne Håkon Hanssen.

– Stortinget har ikke laget klare kjøreregler.

Ansatt i PR-byrået First House, Bjarne Håkon Hanssen, innrømmer at han i sosiale lag pleier å slikke på godteri slik at ingen andre skal ha lyst å spise det.

– Min samvittighet er helt ren. Jeg har fulgt norsk lov til punkt og prikke på dette området, sier en offensiv Hanssen.

Det er spesielt den nære familien som i sommer har klaget på at den tidligere statsråden berører sjokoladebiter med tungen.

– Når det gjelder sjokolade, finnes det så mange oppfatninger om hva som er rett og galt. Men så lenge Stortinget ikke har laget klare kjøreregler, kan ikke jeg gå rundt å ta moralsk stilling til egne handlinger.

Hanssen forstår ikke kritikken som har fremkommet fra spesielt sine yngre barn.

– At det skal være en konflikt mellom min rolle som far og min rolle sjokoladespiser, går jeg ikke med på. Når sjokoladen kommer på bordet, opphører pappaen Bjarne Håkon å eksistere. Mine forpliktelser ligger da hos min mage.

De to yngste barna vil kjempe for at Hanssen slutter å tilrane seg fellesskapets goder, og har derfor engasjert PR-rådgiver Bjarne Håkon Hanssen.

– Det er et spennende oppdrag. Klart, jeg kjenner jo prosessene godt, og er veldig opptatt av dette temaet. Barna mine er hyggelige, dyktige kunder å jobbe med, og det er en fornøyelse å gi dem så gode råd som mulig.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.