(foto:flickr.com/arbeiderpartiet)
(foto:flickr.com/arbeiderpartiet)

Tar kritikken på alvor.

Bjarne Håkon Hansen har vært i hardt vær etter han tok kontakt med Ullevål sykehus for å hjelpe sin venn Inge Ryan.

Nå lover Hansen å ikke lenger ta kontakt med helsevesenet på vegne av sine venner, men heller overlate jobben til sin kone.

– Som helse- og sosialminister er det bedre at andre tar kontakt på vegne av meg, enn at jeg gjør det personlig. For å unngå rolleblanding og oppslag i media, vil derfor min kone ringe til Ullevål, og min sønn til Rikshospitalet, forteller Hansen.

I tillegg å velge nærmeste familie, har Hansen også valgt andre representanter som han mener vil være lojale mot ministeren og ikke snakke med pressen.

– Til å ta stikkprøver av renholdet i Helse-Norge, har jeg ansatt to hvite mus. Hvis de blir skitne og legger på seg, tyder det på at fasilitetene er møkkete og at matrester ligger og slenger, sier Hansen.

Vinduene på sykehuset blir tatt hånd om av brevduer.

– Hvert rom på sykehuset vil ha egen brevdue. Hvis duen klarer å returnere tilbake til fuglekassen på Lier, har ikke vinduet vært helt lukket igjen. Da vil jeg bli nødt til å sende over en papegøye for å kjefte på de ansatte, sier en fornøyd Hansen.

Oppdatering, kl 20:30: Hansen har trent opp en hund for å sjekke at de ansatte ved Narvesenkiosken på Ullevåsykehus husker å snu pølsene.