(foto: flickr.com/prodromossarigianis)
– Svært effektivt.

Mange nordmenn har latt seg inspirere av den økte oppmerksomheten mobbing har fått den siste tiden. Elever og ansatte ved Kalvatreet barneskole i Skien har bestemt seg for å ta problemet ved roten.

– Vi har merket en kraftig nedgang i mobbingen ved vår skole etter vi i forrige uke begynte å brenne mobberne, forteller skolens rektor, Jan Uthaug, til 5080.no.

Uthaug forklarer at skolen lenge lurte på hvordan de skulle takle mobbeproblemet. Svaret fant han hos mobberne selv.

– Jeg ble vitne til at to mobbere helte en bøtte med iskaldt vann over en medelev. Da gikk det et lys opp for meg: Jeg gikk ned i redskapboden, og fant fram en kanne med bensin som jeg helte over mobberne før jeg tente på.

Siden den dagen har 8 mobbere gått opp i røyk ved Kavlatreet barneskole. Rektoren er tydelig på at påtenningen har et pedagogisk innhold.

– Det er bare jeg som får tenne på mobberne. Likevel har aksjonen utløst et voldsomt engasjement. Alle har vært med å bære ved og skaffe bensin. Det virker som om barna forstår viktigheten av å unngå å havne på bålet selv.

Uthaug har lite til overs for Høyre-politiker Ingvald Godals forslag om å slå mobberne med spanskrør.

– Nei, det forsøkte vi en lang stund uten gode resultater. Problemet er at mobberne ofte blir slått hjemme, noe som fører til at de ikke tar slike sanskjoner tilstrekkelig alvorlig, forklarer han.

Ifølge rektoren, egner mobbere seg for brenning, siden mange av dem kommer fra hjem med dårlig råd, noe som gjør at de går med billige klær som brenner raskt og godt.

– Vi har til nå ikke fått noen klager fra foreldrene. Vi har fått noen klager fra mobbernes fosterforeldre, men ikke foreldre, nei.