(Foto: Lynn D. Rosentrater)
(Foto: Lynn D. Rosentrater)

Skjult mobbing, ifølge VG.

Onsdag sirkulerte et bilde på facebook av en full grøtskål som to åtteåringer hadde satt fram til nissen. VG var raskt ute med å omtale saken.

– Dette er veldig alvorlig, og jeg frykter vi ser konturene av en bølge av skjult mobbing, sier sjefsredaktør Torry Pedersen.

Pedersen peker bl.a. på lørdagens sak, hvor samtlige av foreldrene til barna som ikke dukket opp i et bursdagsselskap, ble dømt for skjult mobbing. Både i papirutgaven, nettavisen, og i VGs laveste instans (leserprotokollen red.anm)

– Denne hendelsen var et såpass grovt brudd på pressens bestemmelser om bursdager, at det var helt riktig å gå inn i dette lille klassemiljøet. Nå ser alle hvorfor vi gjorde rett, mener Pedersen.

VG har nå tatt kontakt med mobbeeksperter og kjendiser for å få iverksatt gapestokken som nissen fortjener for å ha mobbet åtteåringene i det skjulte. For sjefsredaktøren er det et avgjørende argument at dette ikke er unike saker.

– Man skal huske på at pressen kjenner til mange slike historier, men normalt ikke omtalter dem av hensyn til de pårørende og av frykt for smitteeefekt. Men vi ser altså så alvorlig på disse hendelsene, at vi ikke engang anser det som nødvendig å innhente tilsvar fra de anklagede. Til det er faren for gjentakelse for stor.

Den enorme responsen disse sakene har fått, mener Pedersen viser at barn i Norge faktisk opplever triste ting.

– I går fikk vi f.eks. inn en historie om et barn hvor foreldrene gikk fra hverandre. Tenk deg det, da. Det må være hjerteskjærende. Du kan lese om ham i morgen under overskriften: «13-åring dekket hver dag på til fire – bare tre kom».