(foto:flickr.com/charlesfred)
(foto:flickr.com/charlesfred)

Sterk spredning av den mørke typen.

Papirutgaven av Aftenposten gir oss i dag langtidsvarselet for asylsøkere, og resultatene er nedslående: Prognosen viser kraftig spredning av den mørkere typen asylsøkere, den typen som er vanligst at nordmenn reagerer på.

Gerda Myhren (78) fra Majorstua befinner seg i den stadig voksende gruppen nordmenn som har problemer med å være i nærheten av folk som flykter fra krig og nød:

– Det har blitt så ille nå at jeg kan reagere bare på lukten. Når naboen varmer hvitløksbaguetter i ovnen og viser fram det brune trynet sitt, får jeg anfall og blir sengeliggende i flere dager. Jeg vet at han er norsk og bare er glad i å ta solarium, men så gale har det altså blitt, sukker hun.

Ifølge varselet, som er utarbeidet for Aftenposten av Norges astma- og allergiforbund og UDI, vil Myhren og andre Oslobeboere oppleve høye konsentrasjoner av sotrør denne høsten.

– På grunn av sterke vinder vil asylsøkerne spre seg utover store deler av Oslo – til og med Frogner vil bli rammet. Men den største konsentrasjonen vil som vanlig være rundt Karl Johan, på Oslo S og Oslo Øst, og vi har ingen indikasjoner på at asylsøkerne vil nå Holmenkollåsen, sier Eirik Blakstad i astma- og allergiforbundet.

Dersom du er innvandringsømfintlig gir Blakstad følgende råd:

Den mørke typen, latinsk: Irriterus Rasistus eller norrønt: Lathur Lykkjijegur (foto:flickr.com/mariotto52)
Den mørke typen, latinsk: Irriterus Rasistus/norrønt: Lathur Lykkjijegur (foto:flickr.com/mariotto52)

– Trekk opp i høyden (asylsøkerne kan ikke leve over tregrensen)

– Plages du av lukt, vask håret hver kveld før du legger deg. Da slipper du svineriet på soverommet.

– Bruk solbriller for å skåne øynene.

– Sitt helst på svaberg, i sanden eller i utkanten av gressområder når du er på stranden. Hvis det er gress der, unngå å sitte direkte på gresset. Spesielt de øst-europeiske og lutfattige asylsøkerne trives godt på gress.

Ønsker du innvandringsvarsel på din mobil, har Aftenposten opprettet en egen sms-tjeneste: Send «RASIST» til tlf-nummer 2286.

Hvis du er et gammelt skrukketroll som ikke kan skrive sms, kan du også ringe 23 13 54 00. Fortell hvor du bor og beskriv plagene dine (ikke utelat noen plager).