Astrid Meland (foto: Asbjørn Halvorsen, Dagbladet)
Astrid Meland (foto: Asbjørn Halvorsen, Dagbladet)

SSBs tall mindre interessante enn rasistenes frykt.

Dagbladets journalist Astrid Meland forsvarer i dag saken «Hvis muslimer blir i flertall?», som har fått mye kjeft blant bloggere i det siste.

– Er det rasistisk å diskutere rasistiske problemstillinger? spør Meland retorisk

Hun går grundig gjennom artikkelen, trinn for trinn:

– Selv om det hele begynte med at SSB presenterte nye tall som viser at det ikke er sannsynlig med muslimsk flertall i Norge, valgte vi likevel å høre med rasistene hva de trodde. Dette er jo som kjent en sak mange rasister er opptatte av, og vi mener at den ubegrunnede rasistiske frykten er mye mer interessant enn SSBs stadfesting av det vi allerede vet.

Journalisten forteller at mens vanlige aviser lever fint av å formidle det kontra-intuitive, handler det å skrive i Dagbladet om å vise fram det kontra-faktiske.

Meland og Dagbladet er godt fornøyde med etterspillet saken fikk, ettersom den genererte masse debatt i bloggverdenen.

– Det er mange tiår siden Dagbladet har vært nevnt så mange ganger på en uke. Dette viser at Dagbladet kan og Dagladet vil! I neste uke skal vi spørre en gjeng hypokondere om hvorfor vi bør være livredde for svineinfluensaen.

Meland har allerede laget ferdig en sak til i morgen, basert på intervjuer med 3-åringer som alle mener at det norske flagget i framtiden vil være dekket av bæsj.

Det er Dagbladetuke på 5080posten. Hver dag vil vi publisere saker i den radikale kulturavisens ånd.