(foto: flickr.com/gsfc)
(foto: flickr.com/gsfc)

Stengt fra kl 10:00 i dag.

Den enorme askeskyen fra vulkanutbruddet i Island, får store innvirkninger på norsk samfunnsliv. Fra kl 10:00 i dag stengte alle forsikringsselskapene ned sin siste rest av moral.

– Det er ikke forsvarlig å drive moralsk forretningsvirksomhet nå som det er så mange som har krav på utbetaling, sier direktør i Europeiske Reiseforsikring, Harald Hollerud.

Askeskyen har lagt seg som et isolerende lag om forsikringsbransjens hjerter, og forsikringsselskapene mener stansen i flytrafikken er et anliggende mellom de reisende og askeskyen.

– Vi er ikke part i konflikten mellom flypassasjerene og naturen. Reiseforsikring gjelder bare i de tilfeller hvor reisen forløper som normalt, forklarer Hollerud.

Så langt har det ikke vært rapportert tilfeller hvor ansatte i bransjen har opplevd skam, noe Hollerud mener er et tegn på at moralnedstengningen har vært vellykket.

– Vi har imidlertid mottatt et par rapporter på pervers glede fra aksjonærene. Disse har også foreslått å gjøre nedstengningen av moral permanent.

Følg 5080 på facebook, twitter og buzz.