(foto: wikimedia commons)
Byste av Aristoteles med brutt nese i potensialitet (foto: wikimedia commons)

– Kan få følger.

Rundt kl 20.00 i går kveld ble Aristoteles brukt som innledning i et foredrag på Handelshøyskolen BI. Foredragsholderen, Anne-Britt de Paola, var bedt for å snakke om innovasjon og omstilling innenfor tjenesteøkonomien.

– Forandring er noe grunnleggende. Allerede Aristoteles var jo veldig opptatt av dette med forandringens problem, sa de Paola, før hun gikk videre til å snakke om kreative bedrifter og åpne kontorlandskap.

Professor i filosofi ved UiS, Terje Hole, har fått gjengitt den delen av foredraget som omhandlet Aristoteles.

– Aristoteles er antikkens største tenker. Men Aristoteles er en foredragsgimmick i potensialitet. Når han blir brukt i slike innledninger, blir han en foredragsgimmick i aktualitet, forklarer Hole.

Ifølge filosofiprofessoren, kan en slik aktualisering av Aristoteles’ potensial få følger.

– Hans potensial som foredragsgimmick, betyr at han også er en BI-maskot i potensialitet. Dette viser at hans banebrytende arbeid om f.eks. potensialitet og aktualitet, er et knippe sitater som kan tilpasses alt man snakker om, i potensialitet.

Hole forteller at Aristoteles-forskningen i Norge og resten av verden er svært levende.

– Ja, den er levende i potensialitet. I disse dager starter vi opp et spennende prosjekt for å kartlegge om kunnskap om Aristoteles er fullgod erstatning for sosialt liv i potenisialitet.