Det eneste bildet fra Torgersens USA-tur som 5080s PC kunne prosessere uten å bryte sammen (foto: flickr.com/pugawug)

Canon Norge er sjokkert.

– Dette er en skandale! Er det virkelig meningen at vi skal lime disse bildene inn i familiealbumet? raser Lillian Torgersen til 5080.no.

Torgersen er for tiden på familietur til New York. Før avreise gikk hennes mann, Olaf Torgersen, til innkjøp av et Canon EOS 550D-kamera.

– Vi ble alle sammen så stygge på bildene vi tok med det gamle kameraet. Da vi bestilte tur til New York, bestemte vi oss derfor for å investere i et skikkelig kamera, forteller Olaf Torgersen som leste på nettet at Canon EOS 550D hadde blitt kåret til «årets kamera» i 2010.

Familien Torgersen ble likevel svært skuffet da de framkalte de første bildene fra USA-ferien.

– Hvis det var en forskjell, var den til det verre. Det virker som om den høyoppløselige billedkvaliteten får oss til å se enda hesligere ut. Hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg trodd at jeg stirret på mitt eget speilbilde, klager Lillian Torgersen.

Heldigvis trengte ikke familien å betale for å fremkalle de gyselige bildene.

– Damen i kassen ga oss bare bildene, og ville ikke høre snakk om betaling. I stedet ba hun oss innstendig om å forlate butikken via bakdøren.

Når 5080.no viser fotografiene til Canon Norge mister to av medarbeidere alt håret på stedet. Daglig leder Martin Liset er sjokkert:

– I løpet av mine 35 år i fotobransjen har jeg aldri vært borti noe liknende. Det eneste vi kan gjøre er å anbefale denne familien å ta bilder med linselokket på.