– Vi må love for å kunne løfte, sier Stoltenberg. (foto: flickr.com/flickr-s)
– Vi må love for å kunne løfte, sier Stoltenberg. (foto: flickr.com/flickr-s)

Lovfestet rett til løfter.

I dag avholder Arbeiderpartiet det såkalte Bratteli-seminaret, oppkalt etter tidligere statsminister Trygve Bratteli. Her presenterer statsminister Jens Stoltenberg det mest ambisiøse partiprogrammet på lenge.

– I perioden fremover iverksetter vi en økt satsning på løfter og løft. Vi garanterer tunge løft og løfter innenfor løfterike områder som helse, skole, miljø, samferdsel og regjering, sier statsministeren.

Ap lover å intensivere løftingen de kommende månedene, slik at de rød-grønne vinner valget og kan fortsette å love løfter de fire neste årene.

– I den neste Soria Moria-erklæringen skal vi sikre verdige, aktive og trygge løft og løfter. Med andre ord: Den økte løftesatsningen skal holde stø kurs, noe som innebærer fortsatt økt løft av vår Bruttonasjonalløfting.

Det vil ikke bli bevilget flere midler til løfting, men Stoltenberg forteller at partiet går inn for en lovfestet rett til løft, løfter og lover.

– Vi vil ha en løftegaranti som baserer seg på målrettede og individuelt tilpassede løfter. Faller man utenfor løftingen, skal man kunne ta kontakt med et nytt løfteombud som ser til at alle blir løftet.