(Foto: Alexander Helberg / Fremskrittspartiet)
(Foto: Alexander Helberg / Fremskrittspartiet)

– Ikke noe dramatisk ved det.

Justisminister Anders Anundsen benekter at han på noen måte har forsøkt å legge press på generalsekretær i Norges Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum.

– Jeg vil bare invitere henne til en uformell prat på kvelden, nede ved det gamle havneområdet. I ly av tåken og tønnebålene. Jeg har så lyst å vise henne sigarettenneren på bilen min, forklarer Anundsen i epost til 5080.no, og legger til:

– Hun ser så anspent ut at jeg dessuten ville massere henne lett rundt halsen.

Det er overhode ingenting uvanlig med et slikt møte, hevder ministeren.

– Jeg er langt i fra den første ministeren i historien som er opptatt av at pressen skal følges tett opp. Det er jo bare naturlig at jeg er engasjert i hva de skriver om meg.

Formålet med møtet skal være å oppklare eventuelle misforståelser.

– Jeg skal bare vise henne informasjonsfilmen jeg laget i fjor. På bakgrunn av uttalelsene hennes, virker det som hun ikke har sett den. For å være sikker på at hun får med seg hele, skal hun få en fin hjelm med klyper som holder hennes øynene oppe og ikke blunker på viktige steder. Det er ikke noe mer dramatisk enn det, sier Anundsen, som forsikrer at han vil dryppe væske i øynene på Løken Stavrum for å hindre at de tørker ut.

Kritikken mot brevet han sendte til Løken Stavrum, stiller han seg uforstående til.

– Jeg skrev aldri det brevet for å presse henne på noen måte. Tvert imot skrev jeg det for å presse det ned i munnen hennes. En effektiv måte å få fram budskapet mitt på, ikke noe annet.