(tegning: Anders Anundsen)
(tegning: Anders Anundsen)

– Mye morsommere enn pressens tegninger, ifølge Anundsen.

Tirsdag publiserte Justisdepartementet en karikaturtegning av justisminister Anders Anundsen på regjeringen.no.

– Hensikten er å gi velgerne et riktigere bilde av Anundsen enn det vi vanligvis får av karikaturtegningene til VG og Dagbladet, sier justisminister Anders Anundsen.

Det er Anundsen selv som står bak tegningen, som han mener har blitt mye morsommere enn pressens tegninger.

– Det er viktig med humor, men den må være riktig. Denne tegningen synes jeg er svært morsom fordi den får fram hvilken handlekraft departementet har hatt de senere årene, og hvordan vi har brukt våpen for å gjøre Norge tryggere. Humor som sparker riktig.

Anundsen roser videre tegningen for å være en svært modig handling.

– Vi vet at det finnes enkelte krefter i samfunnet som ikke liker karikaturtegninger. Men vi har altså ytringsfrihet i dette landet, og politiske tegninger er en viktig del av den offentlige samtalen. Så dette må muslimene bare tåle, forklarer han, og understreker at han er villig til å dø for sin rett til å tegne treffende karikaturer.

Nå satser justisministeren på at tegningen skal spre seg over hele verden.

– Ja, den er jo på internett, og vi vet hvilken sprengkraft det er i humor. Bare se på The Fox. Jeg tror den kan fungere godt for dem som får sin informasjon om samfunnet gjennom karikaturer. Og for dem som får sin informasjon gjennom regjeringen.no.