(foto: Fremskrittspartiet, Alexander Helberg/skjermdump, HBO)
(foto: Fremskrittspartiet, Alexander Helberg/skjermdump, HBO)

– Registrerer at han har misforstått humor.

Justisminister Anders Anundsen har i dag sendt et brev til komiker John Oliver for å be om et møte.

– Jeg registrerer at han har misforstått dette med humor. I den anledning har jeg bedt om en uformell samtale hvor vi kan avklare hva som er morsomt, sier Anundsen til 5080.no.

Bakgrunnen for initiativet er Olivers mye omtalte innslag om Sylvi Listhaug.

– Hvis han hadde giddet å lese i partiprogrammet vårt, ville han sett at det ikke stod en tøddel om overlevesesdrakter. Hvorfor ikke lage noe om den store politireformen vi har gjennomført? Dét hadde vært morsomt det.

Justisministeren ler godt når han tenker på hvor morsomt Olivers innslag kunne vært, og legger til:

– Ingenting er vel morsommere enn handlekraft? Eller bedre utnyttelse av ressursene? Satire kan være et veldig kraftig virkemiddel hvis det brukes riktig.

I brevet forklarer Anundsen at han ikke på noen måte er motstander av humor, men mener den må bygge solide, morsomme fakta:

«Det ville vært meget nyttig for meg å få klargjort dine vitser, og kanskje nyttig for deg å få høre mine», heter det i brevet.

Overfor 5080.no røper Anundsen at han også er i gang med en 30 minutters informasjonskomedie.

– Noe av det som er mest frustrende med det å være politiker, er at komikerne er så opptatte av å finne fram til de morsomme sakene. Derfor skal vi lage en egen komedie som skal gi et riktigere bilde av vårt arbeid, og slik vil være morsommere for folk flest.