Får støtte fra Fox News.

Den muslimske terrororganisasjonen Ansar al-Jihad al-Alami, som fredag påtok seg ansvaret for angrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya, omtaler angrepene som organisasjonens til nå største suksess.

– Vi registrerer at mange forsøker å koble jihadist Anders Behring Breivik til det høyreekstreme miljø, men vi kan forsikre om at dette har vært et muslimsk terrorangrep. Når vi skriver på internett at det var oss, skal dere vite at vi har belegg for hvert ord, sier talsmann Abu Suleiman al-Nasser.

Ifølge al-Nasser skal Breivik ha studert ved en Koran-skole i Pakistan, hvor han bl.a. fikk hjelp til å skrive sitt manifest.

– Det er ikke noe å tvile på. Du kan bare se hvor solbrun han er på Facebook-bildene. At manifestet fremstår som islam-fiendtlig, skyldes at det opprinnelig ble skrevet på arabisk. Noe av den opprinnelige meningen kan dermed ha gått tapt i oversettelsen til engelsk.

Ansar al-Jihad al-Alami er en svært seriøs organisasjon, forteller al-Nasser, men vedgår at dens omdømme nok har fått seg en knekk de siste dagene.

– Dette er imidlertid bare forbigående. Når Breivik får anledning til å tale til verden, skal dere få se at vi snakker sant. Tro meg. Som en islamsk terrororganisasjon, går vi aldri for høyt ut på banen med slike lovnader.

5080.no har fremlagt de nye opplysningene for flere terroreksperter i Fox News. Alle, blant dem Jack Wiesenthal, tror Ansar al-Jihad al-Alami snakker sant:

– Det skal veldig mye til for å finne på en så god forklaring på at Oslo-angrepene var utført av muslimer. Tro meg, vi forsøkte hele helgen på det samme.