(foto: Dagbladet)
(foto: Dagbladet)

– Har vært med på noen fantastiske kutt.

Dagblad-redaktør Anne Aasheim har kuttet avisens kvalitet, lesere og inntjening. Hun velger i dag å toppe det hele med å kutte ut seg selv.

– Det har vært noen fantastiske kutt, og jeg har vært så heldig å få kutte ut en helt fantastisk gjeng. Nå var tiden kommet for å sluttføre mitt livsverk. Det er nesten vakkert: The circle of cut, sier en tydelig rørt Anne Aasheim.

Aasheim lover at det siste kuttet ikke vil påvirke avisens kvalitet.

– Siden jeg har kuttet ut kvalitet for lenge siden, vil ikke dette ha noe å si. I hvert fall ikke for kuttekvaliteten, som har blitt Dagbladets tydeligste merkevare.

Styreleder Tore Stangebye lovpriser Aasheims kuttekompetanse, og forteller at hun stakk seg ut blant alle søkerne til redaktørjobben i 2006.

– Hun markerte seg tydelig ved å være cutting edge, noe vi kunne se ved et blikk på håret hennes. Hun personifiserte fremtidens avis: Kutt på mange ulike plattformer.

Aasheim håper hennes siste kutt kan inspirere til mange flere kutt, slik at Lars Helle til slutt vil bli den eneste som driver, skriver og leser den kuttsterke avisen.