(foto: flickr.com/taminator
(foto: flickr.com/taminator

– Skjønner at folk mistet appetitten.

Etter å ha vært forvirret omkring beskyldningene som er rettet mot ham, sier Peter Mueller nå at han forstår alvoret i episoden på matsalen.

– Jeg skjønner nå, hvor viktig det er å ha matro under middagen, og ikke si eller gjøre ting som fører til at folk mister appetitten, sier angrende Mueller.

Mueller sier at det finnes ingen unnskyldning for det han gjorde, men at det likevel finnes en forklaring.

– Helt ærlig, jeg trodde faktisk at folk var forsynte og hadde gått over til den løse kaffepraten på det tidspunktet. Men da noen lengre nede langs bordet stønnet oppgitt og andre brakk seg, forstod jeg at ikke alle var ferdig med desserten, sier en unormalt spak skøytetrener.

Skøyteforbundet stiller seg undrende til Muellers forsøk på å avdramatisere situasjonen. For dem er saken så grov at det ikke finnes unnskyldninger:

– Saken handler jo ikke om man er forsynt eller ikke. Hva vi i skøytemiljøet kaller hverandre når vi er hjemme er en ting, men så lenge vi er ute blant folk fra andre nasjoner må vi vise bordskikk, eller si ufinhetene på norsk.

Oppdatering kl 15:37: Bøkko hevder at Muellers ordvalg gjorde ham til en bedre skøyteløper: – Ordene var som to fingre ned i halsen.