(Skjermdump db.no)
(Skjermdump db.no)

– Vann kan blokkere lufttilførselen.

På bare en uke har en ny trend spredd seg som ild i tørt gress over hele landet gjennom sosiale medier. Det hele går ut på at man nominerer bekjente til å bade. Dette får Erlend Høstvedt ved havforskningsinstituttet i Tromsø til å heve øyenbrynene.

– De aller fleste bader jo i sjøen utenfor norskekysten. Dette området tilhører Atlanterhavet, og er ikke et hav man skal spøke med, forteller Høstvedt til 5080.no.

Den erfarne haveksperten peker på at Atlanterhavet består av vann – et stoff som kan være svært skadelig for mennesker.

– Vann kan blokkere lufttilførselen for mennesker. I mange tilfeller dør mennesker hvis de er for lenge under vann. Selv erfarne svømmere har mistet livet ute på Atlanterhavet, sier Høstvedt, og synes det er skremmende hvis unge mennesker føler seg presset til å bade.

Han får støtte fra rusmiddelekspert ved SIRUS, Christina Halvorsen. Hun reagerer sterkt på straffen for å la være å bade: Nemlig innkjøp av store mengder alkohol til den som ga utfordringen.

– Vi vet at alkohol fører til store samfunnsskader. Jeg frykter at dette kan være en enkel måte for yngre å få tak i alkohol på. Dessuten hører ikke alkohol sammen med bading – det øker risikoen for å bli død.

HAR DU SETT NOEN VIDEOER AV DAMER I BIKINI SOM HAR DELTATT I DØDSLEKEN? TIPS OSS!