(foto: flickr.com/josevnz)
(foto: flickr.com/josevnz)

Brudd på flere vaskeforpliktelser.

Søndag kveld ble operasjon «Enduring Clean» iverksatt av en actionfigur på Lillestrøm. Målet med operasjonen var å nøytralisere kroppslukten til eieren av actionfigruen, Gerth Mjøs (8). Actionfiguren melder til 5080posten at han foreløpig er godt fornøyd med operasjonen.

– Alt går ettter planen. Kl. 17.15 lokket jeg Gerth inn på badet med å bjeffe som en liten søt valp. Da Gerth kom inn på badet skrudde jeg på dusjen og låste ham inne, sier actionfiguren.

Ifølge actionfiguren er bakgrunnen for operasjonen Mjøs gjentatte brudd på vaskeforpliktelsene.

– Helt siden jeg ble pakket opp på julaften har Mjøs bevisst undratt seg hygienesjekk fra sine foreldre. Han har regelrett løyet om både morgen- og aftenstell, samt tannpuss. Til tross for advarsler fra meg og hans storesøster har Mjøs fortsatt samme linje.

Actionfiguren hevdet det hele toppet seg da Mjøs sluttet å vaske hendene.

– Hver gang han nærmet seg med sine gromsvarte pølsefingre, holdt jeg på å brekke meg. Det ekle seige klisset rundt munnen hans skitnet til uniformen min og gjorde våpnene mine helt ubrukelige. Til slutt ble det så ille at løse gjenstander festet seg på meg.

Nå venter actionfiguren på at Mjøs skal underskrive en juridisk bindende avtale om å dusje annen hver dag, ikke spise peanøttsmør og aldri mer oppbevare mat i pysjamaslommene.

– Jeg er ganske sikker på at han snart vil underskrive avtalen. Det er flere timer siden jeg hørte ham klynke fra badet, så nå er nok moralen på bunn.