(foto: commons.wikimedia.org)
(foto: commons.wikimedia.org)

– Ikke lurt å koke poteter uten lokk.

Valgforsker ved Univsersitetet i Bergen, Frank Aarebrot, innstiller seg på at hverdagen vil endres radikalt fra og med i morgen:

– Når valget er slutt, går jeg en roligere hverdag i møte. Aviser og fjernsyn vil ikke ringe meg like ofte lenger, og jeg må gå tilbake til å fremsi mine selvfølgeligheter til de aller nærmeste, sier Aarebrot.

Den snakkesalige valgforskeren synes ikke det er spesielt trist at valget avsluttes i dag:

– Nei, hverdagen vil bare fortone seg litt annerledes. Det er nok å kommentere i heimen, altså. I går ettermiddag påpekte jeg f. eks overfor min kone at det ikke er spesielt lurt å koke poteter uten lokk. Da er det lett for å tørrkoke dem, noe som gjør at de blir mindre behagelige å spise.

Aarebrot mener at hans barn har hatt stort utbytte av hans kommentarer om det fullstending åpenbare:

– Jeg vet ikke hvor min sønn hadde vært i dag hvis ikke jeg hadde gjentatt ettertrykkelig hvor lite lurt det er å la treningstøyet bli liggende i gangen over tid. Han hadde kanskje fått høre det av noen andre – siden vått treningstøy i en pose skaper en lite tiltalende lukt og med tiden kan råtne – men nå vet jeg i alle fall at det har blitt sagt.

Etter en hjemme-alene-fest måtte også valgforskeren forklare sin sønn hvor dumt det er å skru opp volumet på stereoanlegget når politiet ber om at volumet skal skrus ned.

– Jeg er satt på denne jorden for å formidle det alle kan si. Det er en viktig oppgave: Hvis ingen sier noe vil vi aldri kunne utveksle ideer og tanker slik at vi kan utvikle oss som art. Vi kunne selvsagt ha skrevet tanker og ideer ned, men det er viktig å huske på at skriftsspråket ikke hadde eksistert uten et talespråk, foredrar bergenseren.

Til slutt råder Aarebrot 5080posten om å bruke det norske alfabetet i denne artikkelen, slik at det for nordmenn vil være lett å forstå hva som står.