(foto: flickr.com/namkeng)
(foto: flickr.com/namkeng)

– Kun de 1500 første var enkle å lage.

Nyhetsovervåkeren Retriever skriver i en rapport til VG at det har vært 8500 medieoppslag om de drapsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French. I VG er man ikke overrasket over de gode tallene.

– Dette har vært en kjempesak for oss. De tusen første sakene var jo greie, men for å komme opp i denne type tall må vi være veldig kreative, sier VG Netts redaktør Espen Egil Hansen.

VG kan ikke alene ta æren for det store antallet artikler om saken, og sier flere andre medier har gitt gode bidrag.

– Jeg vil kanskje spesielt trekke frem Dagbladet-artikkelen «French har vært dørvakt» som et godt eksempel på en spennende vinkling av saken, sier Hansen til 5080posten.

– Dessuten har jo også aviser skrevet artikler som de har måttet bruke en artikkel på å dementerte noe timer senere, og vips, så har en artikkel blitt til to!

Enkelte røster anser dette som en kritikk av internettavisene og deres fokus på antall treff, men VG Netts redaktør avfeier kritikken.

– Vi har ikke blitt størst av å springe etter leserne med artikler man tror de vil ha. Størst blir man med å lage nyhetsstoff som leserne kommer løpende etter. Det er sånn vi måler kvalitet.

Hansen forteller videre at han ble headhuntet til VG mens han jobbet som bonde.

– Jeg drev en av de største hønsefarmene i Romerike, og jeg startet med en fjær. En liten, liten fjær. Ja, du vil ikke tro hva jeg fikk ut av den.