(foto:flickr.com/norskevenstre)
(foto:flickr.com/norskevenstre)

Upersonlig måte å si ifra på.

Etter valget viser det seg at blokkene i norsk politikk stort sett er uendret, med ett unntak: En fløy av partiet Høyre, som kaller seg Venstre, falt under sperregrensen, og fløyleder Lars Sponheim har besluttet å trekke seg.

5080 synes det er bekymringsfullt at media, politikerne og samfunnet bruker så mye penger på å arrangere et valg hvis den eneste konsekvensen er at Sponheim går. Kunne han ikke vært overtalt på andre måter? Er det virkelig nødvendig å arrangere valg og mobilisere 68 prosent av de stemmeberettigede her i landet for at han skal ta et hint?

Sponheimprosessen kunne absolutt vært gjort mer kostnadseffektiv og mindre upersonlig ved at noen sa det til ham, face to face. Slik indirekte kommunikasjon, som dette valgresultatet, er svært usunt og veldig feigt. Det er på linje med å bli dumpet på sms.

5080 mener Jens Stoltenberg hadde god anledning til å formidle budskapet da han var på fisketur med Sponheim i fjor sommer. Ved leirbålet, etter en bedre middag og litt vin, måtte ha vært et perfekt tidspunkt for statsministeren til å ta Venstrelederen i hånden og si: ««Sponheim, det norske folk vil ikke være sammen med deg lenger. Vi har vokst fra hverandre».

En ting er i hvert fall sikkert: Det er fire år til neste valg. La oss håpe Sponheim har rukket å gå av innen den tid, så han slipper å bli dumpet påny.