OL er som oftest en unik anledning til å få et innblikk i et land vi vanligvis driter langt i, og i år er dette landet Canada.

OL i Vancouver har ett svært sterkt budskap å servere verden – i hvertfall om man skal dømme etter åpningsseremonien: Noen amerikanske kjendiser er faktisk født i Canada!

En hel verden satt lamslått og så at den ene amerikanske kjendisen etter den andre ble trukket opp av Canadas flosshatt.

Bryan Adams, Nelly Furtado og Joni Mitchell kunne alle høres synge under seremonien. Og så, helt plutselig, stod hun damen som ser ut som en mann, og sang «Halleluja»! Det viser seg nemlig at alle disse personene er fra Canada. Hadde vi ikke visst bedre, ville vi trodd at dette var verdens navle.

«Halleluja» er forøvrig skrevet av Leonard Cohen, og hvor er han fra nå igjen? Jo, du gjettet riktig: Canada (hadde du svart «Norge», ville du fått et halvt poeng siden Cohen stjal dama til nordmannen Axel Jensen).

Kanskje var det nettopp derfor Californias guverør Arnold Schwarzenegger løp en etappe under fakkelstafetten? Han er nemlig heller ikke født i USA.

Om to uker vil vi slutte å bry oss om Canada igjen, men én ting vil ha brent seg inn i minnene våre, og det er et bilde av et land som eksporterer noen kjendiser til USA.

Følg 5080 på facebook og twitter.