(foto: hoyre.no)

Dobbeltmoralisme er samfunnets største problem.

Høyre-politiker Julie Voldberg anklager i dag pelsdyrmotstandere for dobbeltmoral når de selv går med bomullstøy produsert av underbetalte kvinner.

Dette er et godt poeng, men bør ikke begrenses til å gjelde pelsdyrmotstandere. (Dessuten er det vel dobbeltmoralistisk å kritisere pelsdyrkritikere i stedet for å konsentrere seg om underbetalte bomullsprodusenter.)

Ingen som går med bomullsklær bør kritisere noe som helst. Med mindre man vil kritisere de underbetalte kvinnene som produserer bomullsklær (da unngår man dobbeltmoralisme).

Det største problemet i samfunnet vårt er dobbeltmoral. Ikke dyreplageri, kvinneundertrykking eller andre fanesaker. Nekter man å innse dette faktumet, er man dobbelmoralistisk. Og det er dobbeltmoralistisk å være en del av samfunnet og samtidig være dobbeltmoralistisk (samfunnets største problem).

Faktisk er det dobbeltmoralistisk å gå med klær i det hele tatt, og samtidig protestere mot noe. Produksjon og frakt av klær forurenser kloden, og er med på å sponse en kynisk industri.

Hvis man går med klær, må man støtte alle deler av samfunnet. Bortsett fra de delene som kritiserer klesbruk, siden det er dobbeltmoralistisk å støtte dem som kritiserer deg selv. Med mindre man vil kritisere dem som kritiserer andre for dobbeltmoralisme. Da er man ikke selv dobbeltmoralistisk.

5080 vil gjerne understreke at hele denne artikkelen ble skrevet uten klær.