(foto: flickr.com/88835119@N00)
(foto: flickr.com/88835119@N00)

Dagbladet-journalist har googlet siden i dag tidlig.

Dagbladet-journalist, Arne Vikøren, var den heldige mannen som i dag fikk æren av å skrive avisens årlige, prestisjetunge artikkel om at CNN omtaler Norge i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris.

– Dette er jo veldig stort, da. Jeg må innrømme at jeg møtte opp litt tidligere enn vanlig på jobb i dag for å google.

Vikøren har spesialisert seg på å finne fram til nyheter om Norge på det internasjonale nettstedet Google.com, og var blant annet mannen som kunne avsløre at Norge nylig ble nevnt i en episode av The Simpsons.

– I dag er likevel en spesiell dag, siden Norge kommer til å være nevnt i en toppsak på CNN. CNN holder faktisk til i USA – du vet, der alle de kule filmene kommer fra.

Den erfarne googleren mener denne dagen er viktig for norske journalisters selvfølelse, siden de får en liten smakebit av hvordan det er å være journalist i et middels stort land:

– Hvis du ser for deg en tag cloud på CNN, vil ordet «Norway» i dag være skrevet med den femte største skrifttypen. Litt kjipt at «Nobel Peace Prize» er større, men vi vet i alle fall med oss selv at prisen deles ut her i landet.

Journalisten mener dagen i dag er en god anledning til å vise fram hva Norge egentlig står for:

– Jeg tror vi får mye utbytte av at utlendingene ser at Norge faktisk er et land. Og ikke bare et land, men et land i verden.