(Foto: flickr.com/studentersamfunnet)
(Foto: flickr.com/studentersamfunnet)

– Ble ikke observert i butikken.

Næringsminister Monica Mæland argumenterte hardt i valgkampen for søndagsåpne butikker. Søndagsåpent er en viktig symbolsak for regjeringen, men nå viser det seg at det ikke alltid er like god sammenheng mellom liv og lære i regjeringen.

For, til tross for at Mæland sier hun ønsker mer søndagshandel, ble hun likevel IKKE observert i noen butikker søndag 18.10. 2015. Det er altså ikke sammenheng mellom hva hun ønsker som politiker og hva hun ønsker som privatperson. Dette kan bety at hun egentlig bare lurer oss, og ikke mener det hun mener som politiker.

Mæland selv var ikke tilgjengelig for kommentar i dag, men kommunikasjonssjef i Næringsdepartementet, Bjarte Toppe Knudsen sier følgende til 5080.no:

– Monica handler året rundt, men men noen ganger kan det bli travelt og da rekker hun ikke alltid å handle på søndagene.

Ifølge Google Maps er det 10 minutters gange, eller 1 minutt med bil, fra leiligheten til Mæland til nærmeste søndagsåpne Kiwi. På Kiwis egne hjemmesider fremgår det at butikken inneholder mange varer som kan brukes i søndagsmiddager som f.eks. soppsaus, tyttebærsyltetøy og hermetiserte ananasringer (til dessert).

Ingen som 5080.no har snakket med kan opplyse om at det var lengre kø enn vanlig i kassen eller pipelyd i fra flaskeautomaten. Dette betyr at en søndagshandel kunne vært gjennomført i løpet av 45 minutter.

Filosof i Civita, Lars Gauden-Kolbeinstveit, mener det er uheldig når Mæland sier noe annet enn hun faktisk gjør.

– Her skyver hun ansvaret over på vanlige forbrukere. Er det vi som må ut og handle på søndagene, mens hun kan sitte hjemme og kose seg? Det blir like absurd som å være motstander av NRK-lisensen, men likevel delta i en lisensfinansiert debatt på NRK, sier han.

5080.no har ennå ikke rukket å sjekke opplysningene om at et Venstre-medlem IKKE jobber i en små- eller mellomstor bedrift, eller at barn av SV-medlemmer gjør lekser når SV har programfestet at de er mot lekser og så gjør likevel barnas deres leksene selv om SV er mot lekser og så er det jo et paradoks at barna deres gjør lekser, da. Med tanke på at SV er mot lekser. Skal ikke leksefri skole gjelde for SVs egne barn, SV har jo programfestet leksefri skole, men det gjelder tydeligvis for alle andre enn deres egne barn som får lov å gjøre lekser så mye de vil og det er jo et tankekors. Det med leksene og SV, altså. Det er et tankekors.

Har du flere tips om manglende sammenheng mellom liv og lære? Send dem HIT.