(faksimile: nrk.no)

Etter julen trenger noen jekkes ned.

Etter en lang juleferie, hvor de fleste nordmenn har lagt litt på seg, er det noen trenger å jekkes litt ned. Mange har nok brukt julen til å trene litt ekstra bare for å kunne le av oss andre. Ja, Puls-Yngvar, du gjettet riktig: Vi snakker om deg.

Så her er 3 tips til hvordan du kan slanke selvgodheten din på fire uker. Kun seks timer hver hver dag vil gjøre underverker for ditt irriterende vesen.

1. Se om du får til å lese «Anti-Ødipus: Kapitalisme og schizofreni» av Deleuze og Guattari. Ikke en veldig viktig bok, men lesningen vil garantert tørke bort det jeg-er-bedre-enn-dere-gliset ditt.

2. Studer hva andre går kledd i. Dette vil få deg til å føle deg dum, og ikke kul når du går i de trange buksene dine. Obs: Vær nøye med å ikke bare studere folk på treningsstudio. Det kan gi langsskader som det er vanskelig å venne seg av med – spesielt hvis du blir kjendis.

3. Slutt å leve av treningen, og forsøk å kombinere den med en vanlig jobb. Du vil ikke bare bli mer ydmyk, men du vil også legge på deg en del kilo. Dette siste momentet er særlig viktig, og kan på sikt hindre deg i å stille opp i avisen og kreve at folk blir tynnere.

Ikke gi opp selv om du ikke får resultater med det første. Husk, du har en lang vei å gå. Det er ikke meningen at du skal ha det gøy under øvelsene. Mindre moralisme er en plikt. En nyttårsplikt.