Fra guttenes forrige LEGENDARISKE sydentur (foto: Phil Snyder)
Fra guttenes forrige LEGENDARISKE sydentur (foto: Phil Snyder)

– Hva er vitsen?

Christer Bolkesjø, Fredrik Hjelmervik og Aksel Myhren Strand ved Bergen Katedralskole rister alle på hodet over klassekamerat Marius Petersens stefar.

– Han står jo opp hver dag kl 06 for å trene og lese avisen før han drar på jobb. Helt frivillig! Det er faktisk helt sinnssykt, sier Hjelmervik til 5080.no.

De husker selv med gru tilbake på sist de tre stod opp kl 06 om morgenen.

– Hva er vitsen, liksom? Jeg stod opp kl 06 da vi skulle til Magaluf, og da måtte jeg ha tre Red Bull bare for å komme meg gjennom sikkerhetskontrollen, forklarer Hjelmervik, som får støtte av Strand:

– Og jeg var så overtrøtt at jeg fikk det latterkicket. Det var nesten som å være på syre. Jeg lo sikkert i over 20 minutter av hentehåret til en mann som blåste rett opp i luften.

Strand vedgår at det kan være et poeng å stå opp tidlig for å få latterkick.

– Men da er det like greit å være opp til kl 06. Det er jo ingenting som skjer så tidlig om morgenen. Hva skal du gjøre? På Flesland var i alle fall Tax Free-butikken åpen, selv om vi ikke fikk kjøpt så mye.

Til tross for at Bolkesjø aldri hadde giddet å stå opp frivillig kl 06, tror han at han hadde klart det. Han har selv ofte døgnet når han har spilt Battlefield 4, for så å gå rett på skolen.

– Jeg tror det kan bli gøyere å stå opp så tidlig etter at vi har fylt 18. Neste gang vi drar til Syden tror jeg at jeg skal stå opp kl 04 bare for å rekke første servering i baren på flyplassen. Tenk deg, flytende frokost og så rett på flyet og sjekke damer.

– Da skal i alle fall ikke han sinnsyke stefaren til Marius være med, som han var forrige gang.