Vil du unngå å møte dette blikket? (foto: Flickr.com/Lisa Moffatt)

Vaksineringen i Norge er omsider i gang og smittetallene synker. Eksperter frykter derfor en eksplosiv økning i møter mellom deg og dine foreldre. Ifølge noen prognoser kan vi i midten av mai allerede være på samme nivå som i fjor sommer. 

Her er FHIs råd til hvilke unnskyldninger du kan bruke for å fortsatt holde avstand til den mest irriterende gruppen i samfunnet.

1. Si du skal ta vaksinen selv

Store deler av landet har ikke kommet lenger enn til personer i 60-årene, men det er det ikke sikkert foreldrene dine vet. Fortell dem at du må steppe inn på kort varsel, og at du derfor må sitte stand-by hver søndag fram til august.

2. Si at du ikke tror på vitenskap.

Fortell dem at du har blitt vaskinemotstander og ikke stoler på at vaksiner beskytter mot Covid-19. Du tror ikke på vitenskap, og er ikke villig til ofre dine foreldre til en sykdom du heller ikke tror på.

3. Si at du vil være solidarisk med barn av foreldre i fattige land som ennå ikke har fått vaksiner. 

Du er mener vaksinedistribusjonen representerer en skammelig kapitalistisk prioritering av rike land i Vesten. Dette er et svik mot resten av menneskeheten, og du vil ikke besøke dine foreldre før alle andre kan gjøre det samme.

4. Si at du er Manchester United-supporter og er litt opptatt for tiden

Fortell dem at du har alltid vært en ivrig United-supporter og må prioritere banestorming og kampen mot Glazers i tiden framover. Si at du må handle nå i frykt for at de oppretter en ny Superliga. 

5. Si at du nettopp begynte å se på Game of Thrones

Den enorme HBO-serien sluttet kanskje for noen år siden, men du følte at nå var tiden inne til å endelig se serien alle har sluttet å snakke om. Dine foreldre må vente mens du blir skuffet av den synkende kvaliteten og den utilfredsstillende slutten. 

6. Si at Charter-Svein brente munnbindet ditt. 

Ring dem en time før avtalt møte, og si at Svein Østvik har brent det siste munnbindet du hadde. Du kan derfor ikke benytte deg av kollektivtrafikk. Det er heller ikke vits at de kommer og henter deg, ettersom du må trøste Østvik som gråter mens han blir intervjuet av Dagblad-TV.

7. Si at du må skrive et innlegg til VG+.

Fortell at du har vært i et forhold i mange år. I det siste har du fått et stort behov for å ha sex med andre, noe din partner ikke er interessert i. Det har bygget seg opp, og du må skynde deg å skrive til Peder Kjøs fordi du elsker jo partneren din, men synes det er vanskelig å leve med at du ikke kan knulle tilfeldig fremmede. 

8. Si at du ikke rekker det fordi du fortsatt står i polkø.

Du ville overraske dem med en god Sauvignon. Nå er du dessverre fanget i en polkø. Du tør ikke  forlate den fordi du frykter at den bare blir lenger og lenger hver dag fram til 17.mai.

9. Si at du venter på en pakke fra PostNord.

Du har bestilt treningsstrikker fra XXL. Pakken skal komme en gang mellom kl 09 og november. 

10. Si at du har blitt bestefar/bestemor og venter på besøk av barn og barnebarn.

Si at du har blitt både forelder og besteforelder under pandemien. Nå har du fått vaksine og venter på første besøk av dine kjære barn og barnebarn. Du gleder deg så mye til den første klemmen på lang, lang tid.