(foto:flickr.com/davidclow)

– Godt å få bekreftet at metodene virker.

Forretningskvinnen Betina Krantz (37) har de siste årene tjent millioner. Selv mener hun hemmeligheten bak suksessen er en selvhjelpsbok.

– Boken «Penger? Ja, takk!» bygger på urgammel visdom om hvordan rikdom skapes, og er uunværlig for alle med et brennende ønske om å bli rik. Å skrive den var noe av det lureste jeg har gjort, forteller Krantz til 5080.no.

Den driftige damen innrømmer at hun var spent på om innholdet i boken var relevant for fremadstormende forretningsfolk i dag.

– Derfor var det veldig godt å få bekreftet at metodene jeg anbefaler faktisk fungerer. De har i alle fall gjort det for meg.

Boken har blitt oversatt til 15 språk, og kommer i disse dager i et 3. opplag i Norge. Boksalget har oppfyllt hennes livslange drøm om å bli utstyrtelig rik. Nå jobber Krantz med en ny selvhjelpsbok med arbeidstittelen: «Hvordan bli rik på selvhjelpsbøker».

– Og hvis den blir en hit, har jeg allerede oppfølgeren klar. Den skal handle om hvordan man lager en suksessfull oppfølger basert på en tidligere suksess.

Forlagsredaktør i Kagge forlag, Erling Kagge, registrerer en økende etterspørsel etter selvhjelpsbøker for tiden:

– Det skyldes nok at disse bøkene faktisk hjelper vanlige folk i bokbransjen.