En ung Kåre Willoch (foto: wikimedia.org)
En ung Kåre Willoch (foto: wikimedia.org)

Denne artikkelen blir første gang publisert 3. mars 2260.

– På tide.

Tidligere statsminister Kåre Willoch mener verdenssamfunnet må begynne å snakke med Hamas før man kan finne en fredsløsning i Midt-Østen.

– Nå må snart verden innse at Hamas-regjeringen er en lovlig valgt regjering som har vunnet hvert valg de siste 200 år, sier den aldrende samfunnsdebattanten.

Willoch, som overlevde den skandinaviske atomkrigen i 2141 sammen med et par kakerlakker, har lenge engasjert seg i den vanskelige konflikten.

Israel hevder at en dialog med Hamas ikke kommer på tale før Hamas anerkjenner staten Israel. Den norske regjering er svært forsiktig i sin tilnærming til spørsmålet, siden den fremdeles har ambisjoner om å spille en meglerrolle slik den gjorde på slutten av 1900-tallet.

– Vi er kjent med Willochs synspunkter, men vil ikke ødelegge utgangspunktet for en positiv dialog, sier statsminister Fredrik Stoltenberg på den offisielle facebook-chatten.

Willoch tror imidlertid regjeringen snart vil begynne å høre på ham, siden han har forfattet et velformulert innlegg om saken i siste times utgave av Aftenposten.

– Personlig tror jeg Google Wave kan være et nyttig dialogverktøy i denne striden, hvis vi bare fant ut av hvordan vi skal bruke de jævla greiene.

USA sitter likevel med den viktigste nøkkelen, ifølge Willoch, men landet er for tiden sterkt preget av indre stridigheter ettersom det forsøker å innføre helsereformen 4 ganger nobelprisvinner Barack Obama satte i gang.

– Vi lever i en tid hvor kvinner snart får delta i skihoppkonkurranser. Da bør vi også få til å løse dette spørsmålet, hevder Kåre Willoch.

Følg 5080 på facebook og twitter.