KOMMER IKKE TIL Å SVARE SKIKKELIG PÅ SPØRSMÅL I HELGEN HELLER: Aasland forsikrer at han mangler kunnskapsgrunnlag for å utøve normal folkeskikk. Foto: Flickr.com/arbeiderpartiet

Etter en uvanlig tøff uke planlegger Olje- og enerigminister Terje Aasland å flate helt ut i helgen.

– Det blir nok en helg på sofaen. Da skal jeg bare slappe helt av med Netflix og noen enkle menneskerettighetsbrudd, sier Aasland til 5080.no.

– Jeg tar aldri helt fri, og passer som regel på å snike inn litt menneskerettighetsbrudd mellom skiturer og familiebesøk. Det er viktig å holde den muskelen varm fram til jeg kommer på jobb igjen mandag morgen. 

Lange dager

Det har blitt mange lange dager i det siste, noe Aasland takler fint. 

– Men det hadde ikke gått hvis jeg ikke trivdes i jobben. Jeg synes det både er morsomt og givende å bryte menneskerettigheter, og gleder meg til å drite i Høyesterett hver dag.

Men nå blir det altså en roligere helg enn vanlig. 

– Vi får se. Kanskje jeg beklager litt på kvelden. Det er viktig å trene på sånn at jeg kan bli sikrere på at jeg tror på mine egne beklagelser. Når ingen andre tror på dem, må i alle fall jeg være ganske sikker på at jeg tror på dem.

Gitt opp internett

Surfing på internett blir det ikke noe av. Det har han gitt opp for lenge siden.

– På flere av sidene kommer jeg ikke inn, forklarer Aasland.

– Jeg sliter nemlig med å bevise at jeg ikke er en robot. Hver gang jeg får spørsmål om hvor mange trafikklys jeg ser, eller må trykke på alle bildene med biler, så svarer jeg bare det jeg alltid svarer. At dette er noe vi må få ryddet opp i, at vi må få bedre kunnskapsgrunnlag osv. 

– Jeg inviterer til og med til et møte, uten at det ser ut til å hjelpe, sukker Ap-ministeren.

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: