Rune Slettedal har vært kjent i mange år som ekspert på skjermtid under foreldremøter. Nå er han klar for å vise fram andre sider av seg selv.

– Folk tror at vi skjermtideksperter er endimensjonale og monomant opptatt av skjermtid. Men jeg kan røpe at jeg faktisk også er ekspert på nasjonalmuseer og Roald Dahl-bøker, forteller han og legger til.

– I morgentimene ble jeg dessuten ekspert på Donald.

Ifølge Slettedal er dette noe alle hans venner på Facebook kommer til å merke framover.

– Jeg tror de blir overrasket, men på en positiv måte. De har nok lurt lenge på hva jeg mener om disse spørsmålene, og det skal de få svar på. Mange ganger.

Multiekspert

Tobarnsfaren har lenge vært klar over at han er ekspert på flere svært ulike emner.

– Noen ganger er det sånn at når jeg hører et ord for første gang, så vet jeg med en gang at jeg er ekspert på det. Jeg kan ikke forklare det, sier Slettedal.

– Men jeg kan heldigvis forklare hva «ekspert» betyr. Ekspert er nemlig en person som vet så inderlig godt at meningsmotstanderne tar feil.

Innblanding

Nøkkelen til å forstå komplekse diskusjoner om nasjonalmuséer og Donald Duck, er ifølge Slettedal ordet «innblanding».

– Ingen – INGEN – skal blande seg inn i kunsten eller hvordan mine barn leser Roald Dahl. Med med mindre de leser Roald Dahl på skjerm, da. Da må staten blande seg inn og sette klare begrensninger.

– Som dere skjønner: alt handler om innblanding på en eller annen måte. Nærmere bestemt: hvilken type innblanding jeg tolererer eller krever eller utøver på foreldremøter.

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: