(foto: skjermdump youtube)
(foto: skjermdump youtube)

Ble enige om å bare «si det bort».

Anti-gangsterrap-videoen til Ap-politiker Jan Bøhler har slått ned som en bombe i det kriminelle miljøet. Utenlandsk mafia forstår ingenting av hva som nå skjer på Oslo øst.

– Vi opplever en kraftig nedgang i omsetningen. Det er ingen som vil flytte varer for oss lenger, sier en kilde i albansk mafia.

Tirsdag sluttet en mann i 30-årene å banke opp en mann fra en konkurrerende gjeng etter bare å ha hørt deler av det andre verset. Etter det 5080.no erfarer, skal det være formuleringen «vold ekke stas» som gjorde utslaget.

Vi møter en beryktet gjeng på Holmlia som har sluttet med ulovligheter som vold og narkosalg for å satse på lovligheter.

– Da vi først hørte mannen synge «Bare glem det», tenkte vi alle «hva er det vi driver med?». Og så ble budskapet repetert flere ganger slik at det fikk synke inn, forteller Muhammed (17), som nå er daglig leder i gjengens nye advokatfirma.

Guttene ble raskt enige om å bare «si det bort» og si «ja, ja, ja, og javel».

– Klart, vi har jo hatt mange utfordringer i oppveksten, men det handler om å bare glemme det. Nå husker jeg ikke lenger at jeg har fått bank hjemme. Og til det med at jeg aldri har vært på ferie, sier jeg bare «JA!».

Kriminolog ved Universitetet i Oslo, Janne Frøistein, er ikke overrasket av utviklingen.

– All forskning viser at anti-gangsterrap er det mest effektive virkemidlet vi har for å bekjempe kriminalitet. Politiet i Mexico har allerede begynt å bruke denne musikkformen når de går inn i mafiakontrollerte byer med subwoofere.

I partikontorene til Høyre forteller flere kilder at man har begynt å bli nervøse for en anti-Høyre-rap før valget til neste år.

– Han har en unik forståelse av hvordan samfunnet fungerer, både på mikro- og makroplan. Dette, kombinert med et stort musikalsk talent, gjør at han kan synge bort alle fiender, forteller en rådgiver knyttet til partiledelsen.

Jan Bøhler selv er så fornøyd med resultatene at han lover å revolusjonere eldreomsorgen på Oslo Øst med en ny sang.

– Når «Oppan Grorud Style» treffer nettet, vil alle gamle bare glemme at de er gamle og slutte å være pleietrengende, forklarer Bøhler at han gjør alt selv.

– Det er sånn jeg er. Jeg lager musikken selv, jeg klipper meg selv og jeg finner på alle mine politiske utspill helt selv, smiler han selvtilfreds.

– Og så planlegger jeg en sommerhit. Det er en ode til singleten som handler om at man bare må glemme t-skjorten. Si ja til synlige biceps! Si ja ja ja ja!