Foto: flickr.com/arbeiderpartiet

Mandag var landsstyret i Arbeiderpartiet samlet for å evaluere det dårligste valgresultatet på 99 år. Jonas Gahr Støre lover en full gjennomgang.

– Vi må nå ha en grundig evaluering av hva som gikk galt, og av hvem som har det øverste ansvaret. Samt hvor lenge vedkommende har hatt dette ansvaret, forklarer Støre.

– Derfor har jeg bedt NRK og TV2 om å få tilsendt opptak av alle partilederdebattene de siste årene. Vi skal gå gjennom dem i ro og mak for å se om de kan inneholde spor om hvem som leder Arbeiderpartiet i 2023.

Påtar seg ansvaret

Statsministeren påtar seg ansvaret med å finne ut hvem som leder partiet, og mener evalueringen må være preget av en åpen og fri diskusjon.

– Alle kritiske spørsmål skal bli stilt. Og når vi finner ut hvem som har ansvaret, kan det bli aktuelt med en tøff evaluering av vedkommendes innsats. 

Skal evalueres

Støre understreker at han også må evalueres i denne prosessen. 

– Ja, alle steiner må snus. Dersom det viser seg at jeg har spilt en rolle i dette, må det selvfølgelig også fram i lyset. 

Foreløpig er det imidlertid ingenting som tyder på det, ifølge Støre. 

– Jeg har gjennomgått flere tusen saker fra de siste årene, men har ennå ikke funnet noen eksempler på at jeg har gjort noe for velgerne.

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: