(skjermdump: tv2)

– Ikke noe jeg er stolt av.

Situasjonen i Syria virker svært fastlåst for øyeblikket, mye på grunn av Russlands støtte til det sittende regimet. De siste dagene har det kommet flere nyheter om at den gamle supermakten har forsynt Syria med våpen. Nå innrømmer også Claus Lundekvam at han har solgt våpen til Syria.

– Jeg gjorde det noen ganger da jeg spilte i Southampton. Det var en måte å tjene litt ekstra penger på for oss spillere, men det er ikke noe jeg er stolt over, sier Lundekvam til 5080.no.

Pengene gikk til å finansiere en undergrundstunell fra garderoben og bort til Lundekvams eget bordell som lå like borte i gaten.

– Jeg tror dette er mer utbredt i fotballen enn mange er klar over. Og en gang luktet jeg på min egen finger etter å ha tatt meg på tissen. Det er ikke noe jeg er solt over, men er nok også ganske vanlig i fotballen, dessverre.

Selv hevder den tidligere Premier League-spilleren at det ikke lå noe politisk støtte til Syria bak våpensalget.

– Det handlet bare om penger. På den tiden pleide jeg forøvrig å sparke bort stokken for gamle menn som passerte på fortauet utenfor huset mitt. Heller ikke særlig stolt av det.

Lundekvam lever nå et rolig familieliv i Bergen sammen med sin kone og to barn. Fortiden har han lagt bak seg.

– Men jeg må innrømme at selv om jeg har gjort mange ting jeg er flau over, er jeg samtidig bittelitt stolt av å ha gjort de tingene. Noe jeg ikke er stolt av å være stolt av.